blacky keyboard

2004  – In Doetinchem startte ik met een dakkapellen fabriek en dat ging na een paar jaar niet goed door de opkomende crises en moest die dus sluiten.
Na de sluiting ging ik weer op zoek naar werk. Maar met mijn 52 jaar viel dat niet mee om iets te vinden op de toen krappe arbeidsmarkt.

Dus ging ik maar weer muziek maken. Maar de vraag was, hoe pak ik dit nou aan? Ik moest wel weten wat en ook waar ik wilde spelen en hoeveel ik moest verdienen om in leven te blijven.
Er werden kaartjes gedrukt en naar campings verstuurd en daar kwam wel wat uit maar niet voldoende. Daarom eerst maar eens even een paar dagen met vakantie gegaan naar het Sauerland samen met vrienden van de camping dat leek ons wel wat.
We gingen met hen naar Hotel Zur Schmitte en kwamen met daar bij toeval Martin tegen die het Hotel daar runde.
Dan te weten dat wij in Zelhem, een plaatsje dicht bij Doetinchem, altijd met het dansorkest Tot Toi bij Martin een keer of 5 per maand speelden. Wat een toeval!
Samen hebben wij daar veel gelachen en Martin vroeg mij of ik nog muziek maakte.
Ik vertelde hem eerlijk het verhaal en al snel kreeg ik te horen dat ik mij geen zorgen hoefde te maken en hij gaf mij een paar partijen tot het einde van 2005. Het leven van muziek maken ging weer echt beginnen.

In 2006 hoorde ik de 1e maand niets meer van Martin en dacht eerst dat het niet naar de zin geweest was maar in februari belde Martin voor een dansavond en die ging weer perfect.
Na afloop nog even een uitsmijter samen gegeten en Martin had een A4 blaadje bij zich.
Martin vroeg of ik even wilde kijken of ik op betreffende datums kon spelen want dan kon hij die ook vast leggen.
Ik nam het A4-tje mee naar de slaapkamer en schrok van het aantal. 80 keer, voor het hele jaar, dat was de oplossing en de gage was voldoende om goed van te leven.

Het muzikantenleven was weer volop gestart en mijn dank gaat nog steeds uit voor Martin!
Er zijn vaak dingen in je leven die voor altijd bij je blijven. Nou dit is er zeker één van.

Het ging allemaal als een speer er kwamen meerdere hotels bij en kon al het werk niet meer aan.
Ik was nog maar anderhalve dag thuis voor de was en moest dan alweer vertrekken om te spelen.