blacky solo

Vanaf 2000 ben ik geheel gestopt met de dansorkesten en genoot even van de vrijheid die voor velen zo normaal is en ik echt niet kende.

Muziek is mijn leven dus was ik veel aan het oefenen thuis en kocht er een klein keyboard bij om ook dit eens te proberen.
Het werd een Yamaha en al snel kon ik er redelijk goed mee omgaan en samen met de gitaar kon ik zo leuk liedje schrijven en componeren.
Dit werd mijn solo uitdaging.

Zeker 2 jaar is dit zo verder gegaan en speelde ik heel af en toe eens op een camping tijdens een laanfeestje, lekker buiten onder een tentje en dat ging prima zo.

In 2002 wilde ik dit toch wat verder uitbreiden en kocht een beter keyboard waar men zelfs 8 kanalen mee kon opnemen met eigen muziek en daarbij kocht ik nog een Fostex 8 kanalen-recorder om ook de gitaar en zang op cassette band te kunnen vast leggen.

Dit liep vervolgens helemaal uit de hand. Ik maakte reclame spots voor de piratenzenders en natuurlijk herkenningsmelodieën met hun eigen piratennaam erin verwerkt. Daarbij verkochten zij mijn overgebleven singles van Toi Toi en van Blacky met “Onze Kinderen”.
Ik nam nog een single op in een studio in Enschede maar weet daarvan de naam niet meer. De single titel was Dans en spring en ook deze werd via de piraten verkocht.

Al snel kwamen er ook aanvragen voor bruiloften en kleine partijen met keyboard.
Het spelen in zalen ging eigenlijk zonder dat ik het in de gaten had weer lopen.
Het bleef allemaal wel hobby en  ik kocht van deze extra centen vaak nieuwe apparatuur en bouwde ondertussen op de camping, waar wij het weekend altijd waren, een eigen chalet. Lekker voor de kinderen en voor de rust die we echt nodig hadden.
Playback-banden maakte ik weer op deze camping en zat vaak in het team van opbouw.

Alles, ja echt alles, draait in mijn leven om muziek en kan er ook echt niet buiten!