blacky

muzikant – songwriter – hotelier – brasserie beheerder

 

Twee singeltjes uit lang vervlogen tijden…

Hier onder de singlehoes van mijn 2e vinyl plaatje.
Het is opgenomen in 1986 in Arnhem bij M&M studio.
Het lied “Onze kinderen” is heel veel gedraaid door de piratenzenders door heel Nederland. Van Buma Stemra kreeg ik later nog een bericht dat dit lied te beluisteren was op een Surinaams radiostation en kreeg daar dan 12 cent voor omdat ik het lied geschreven en gecomponeerd had.
Zo wordt je wel rijk!

Nog wat “Nostalgie uit de oude doos”…
De 1e single werd uitgebracht onder de naam Toi Toi omdat ik toen met deze groep overal muziek avonden verzorgde heb ik deze naam gebruikt. De collega’s vonden het eigenlijk niets omdat zij dan teveel onder de noemer piratenmuziek zouden vallen. Maar goed ik had de naam bedacht en was de leider van het dansorkest en drukte het gewoon door. Ik denk dat dit opgenomen is in 1984 en ook bij M&M studio in Arnhem. Het lied heeft zijn kosten opgeleverd en verder werd het ook weer door de piraten gedraaid. Eerlijk gezegd waren wij zonder de piratenwereld helemaal niet in beeld want in Hilversum kreeg je echt geen aandacht voor dit soort muziek.

Ik heb ook nog een single gemaakt, ik denk dat dit 1985/86 geweest is. Deze is opgenomen in een andere studio ergens bij Enchede. Dat was geen goede keus want de kwaliteit was slecht en de liedjes waren ook niet zo geweldig die ik geschreven had. Maar ja je kunt niet altijd weten wat goed en niet goed is.