liedjesbron

Geen liedje komt vanzelf. In onderstaande lijst steeds een korte toelichting op de liedjes die te vinden zijn via deze site.  Zeg maar “de liedjesbron”.
Ook voor derden schrijft Blacky zijn muziek en teksten en helpt indien gewenst bij het tot stand komen van eigen CD’s.

 

 Als iemand van je houdt – Met medewerking van Blacky op gitaar.
Als jij er bent – Alleen te  zijn in je leven, kan een ieder maar zo overkomen. Vaak gaan op zo’n moment betrokkenen hun eigen weg en willen dan zien of er nog gevoelens bestaan die zo sterk zijn dat het ze toch weer bij elkaar brengt. ALS JIJ ER BENT.
Als jij niet bij me bent – Wat is het leven als jij niet bij me bent: Veel mannen en ook vrouwen gaan plotseling heel sterk veranderen en verdwijnen vaak zonder een bedenkbare reden uit elkaars liefdesleven. Bij velen komt het nooit meer goed. Sterker nog, heel vaak wordt het een puinhoop en daar is deze tekst een beetje op gebaseerd…
Angel – Ik heb een vrouwtje gekend dat op zeer jonge leeftijd uit ons leven is genomen. Heel veel nare ervaringen moeten doorstaan in haar leven. De enige die gelukkig haar gevoelens begreep was haar man. Ik geef haar de toepasselijke naam “ANGEL”.
Britney – Het lied Britney is en blijft moeilijk voor mij. Ons kleinkind is 10 weken te vroeg geboren en zou het volgens de dokters niet halen. Zij heeft gevochten en heeft het gehaald. Dit nummer is voor haar geschreven. Dit nummer kan ik live niet zingen het blijft een gevoel die zorgt voor een traan van vreugde. Geweldig hoe onze Britney alles al kan terwijl de hoop in het begin echt zeer slecht was, de dokters hadden alleen maar negatieve verhalen.
Du bist bei mir – Maanden samen gewerkt met een vrouw in een Hotel in het Sauerland, op een klein kantoortje waar ik een beetje administratie deed. Wij hebben toen veel gelachen maar ook gehuild omdat haar man in dit Hotel overleden was en zei daar ontzettend veel verdriet over had. Wij kregen een hechte vriendschap en vertelde elkaar veel leuke en ook nare dingen. Als afscheid schreef ik voor haar dit lied en speelde dit altijd in het Hotel wanneer ik haar zag.
Even alleen – Na een reeks van hele drukke dagen ben je oh zo blij met een tijdje rust in het hoofd. Even helemaal niets doen en genieten van de stilte om je heen. Dan is een eiland eigenlijk een goede oplossing maar ja vindt maar eens zoiets.
Ga maar weg! – In onze vrienden kring is een paartje dat veel te lang bij elkaar gebleven is. Het was al na een korte tijd duidelijk dat dit niet samen ging.
Als je dan toch maar door blijft gaan dan bouwt dat heel langzaam een soort haat op. Men wil niet meer zien, laat staan horen. Deze tekst zegt daar genoeg over.
Inmiddels is dit stelletje uit elkaar en heeft de man een nieuwe vriendin gevonden. Deze relatie gaat echt super als je dit ziet dan merk je gelijk het verschil.
Geen leven zonder jou – Velen gaan uit elkaar en vaak is er bij een van hen dan nog de ware liefde in beeld. Het is of bij de man of bij de vrouw. Dan ben je erg teleur gesteld en zoek je naar een rede waarom dit zo is gelopen. Als dit niet te vinden is dan blijft iemand met een verdrietig hart achter de feiten aan lopen. Men blijft dan zoeken omdat er dan geen leven zonder dit meer bestaat.
Gewoon haar – Kinderen die totaal geen haargroei hebben blijven dus kaal voor hun hele leven. Deze kinderen sluiten zich vaak af van de buitenwereld met de woorden ‘IK BEN TOCH NIET MOOI’. Zonder “dat haar” kunnen ze vaak geen kind zijn . Na het lezen van vele brieven die ik via STICHTING HAAR tevoorschijn heb gehaald via internet heb ik deze tekst geschreven. Als de kinderen 8 jaar zijn krijgen deze van de STICHTING HAAR een aangepaste pruik. Het is hart verscheurend als je de filmpjes via youtube ziet. Zowel voor de ouders als voor de kinderen. U kunt bij deze stichting ook meedoen door haar te leveren of een klein bedrag storten voor deze stichting.
Goodbye, Auf Wiedersehen – Een afscheidslied geschreven tijdens een optreden bij Martin van Hotel Zur Schmitte waar het altijd zo gezellig is en dit als stempel voor deze geweldige avonden. Om 4:00 uur  ’s morgens is het idee op papier gezet. Een leuke herinnering aan al deze dansavonden.
Hallelujah – Dit lied heb ik speciaal opgenomen voor mijn lieve vrouw Leny. Bijna elke dansavond speel ik het als slotlied en dank Leny telkens weer voor de fijne samenwerking in ons Hotel. Op YouTube had ik eigenlijk bijna niets verwacht omdat dit geweldig mooie lied al door zoveel artiesten is opgenomen. En toch werd het in een korte tijd bekeken en beluisterd door 30.000 liefhebbers. Mijn dank is groot.
I want you – Een goede kennis is zo verliefd en weet niet hoe hij het aan moet pakken. Dit nummer is na aanleiding van zijn verhalen geschreven. PS nog steeds is deze liefde niet samen.
Ik droom van mijn vakantie – Dit nummer is geschreven omdat mijn leven door het vele werk veel te druk is en er zodoende geen tijd voor vakantie mogelijk is. Dus blijf ik dromen van mijn vakantie.
Isabel – Dit nummer is geschreven voor een meisje die ik heb leren kennen in een Hotel waar Isabel werkte In dat Hotel had zij samen met haar vriend een relatie die heel apart was. Haar vriend die veel ouder was en waarvan ze alles kreeg leek op een relatie met vraagtekens. De vriend was altijd heel jaloers en een ieder die dicht bij Isabel in de buurt kwam werd gelijk in de gaten gehouden. De ruzie was dan niet meer te voorkomen. In het kort,  zij konden niet zonder en met elkaar. Deze tekst zegt eigenlijk dat de vriend altijd heel bang was om haar te verliezen.
Ik zing vandaag – Ik zing vandaag, Mensen op onze leeftijd hebben weleens de neiging om overal over te zeuren – vooral als het gaat over het pensioen – ook al zijn de gasten bij ons op vakantie. Ik zelf kijk hier geen TV en lees ook geen krant, dit scheelt een hoop stress en voel mij daar heel gelukkig mee. Heb ik een slechte dag omdat ik bv veel belasting moet betalen dan schuif ik achter mijn keyboard en ga een uurtje zingen en spelen daar is dit lied voor om weer eens te lachen in dit mooie leven…
Jij – Het is pure waarheid dat een man regelmatig terug gefloten wordt door een vrouw. Wij kennen elkaar nu al meer dan 48 jaar en vaak merk ik dat mijn vrouw mij waarschuwt voor plannen die ik als man al wil gaan uitvoeren. Niet altijd, maar vaak, ga je er over nadenken en kies je de middenweg. In deze tekst wordt ook duidelijk gemaakt je vrouw altijd op je past. Heel belangrijk dat je een medenker hebt die je vertrouwen kunt.
Jij bent mijn zon in mijn leven (er zijn zoveel vrouwen) – Er zijn zoveel vrouwen, Een goed en gelukkig liefdesleven heeft niets te maken met hoe je er uiteindelijk uitziet. Zo hebben wij te dikke en te magere mensen hele knappe en iets minder knappe mensen en ga zo maar door. Voor ons samen zijn is vertrouwen en eerlijkheid het belangrijkste en voor de rest maakt alles niets uit. Daarom is dit lied zo geschreven.
Jij was er – Het lied is tot stand gekomen door een  scheiding tussen onze zoon en schoondochter. Onze zoon zat geheel in de put en als ouders wil je er alles aan doen om te kunnen helpen. Na maanden schuiven en aanpassen lukte het ons om in alles weer een beetje lijn te brengen.  Onze zoon was hier erg blij mee maar de echte lach in het leven kwam even later. Een nieuwe vriendin kwam in zijn leven en alles werd ineens anders. Hij lachte weer zag weer positieve dingen in zijn leven. Wij waren zeer tevreden en blij. Een schat van een vrouw kwam in zijn wereld en al het oude verdween naar de achtergrond. Beide zijn ze dol gelukkig met elkaar en wij als ouders komen nu alleen nog voor een bakkie koffie met een koekje natuurlijk… Voor de rest is alles onder controle. Dit lied is daarop gebaseerd.
Kate – In 2015 zijn wij begonnen met ons Hotel in het Sauerland en waar tevens onze 1e kok samen met ons ging beginnen. Al snel kwam zijn kleine dochtertje Kate mee en het contact tussen ons werd zeker 100%. Wij speelden samen op de vloer en ze kroop al snel bij mij op schoot om te knuffelen. Klaus, onze Kok, liet een traantje schieten en vertelde mij na een tijdje dat zijn ouders of te wel opa en oma totaal geen aandacht gaven aan Kate en dat deed hem echt veel verdriet. Op de verjaardag van Kate, die trouwens in ons Hotel met de familie gevierd werd, kon ik duidelijk zien dat Papa volkomen gelijk had. Het kind werd totaal niet gezien en de aandacht was gewoon nihil te noemen. Ik ben even naar de keuken gelopen en nam Klaus in de armen en zei (DAS KAN NICHT WAR SEIN!) Klaus vroeg mij om Kate even in de armen te nemen dat zou hij heel fijn vinden. Nog geen uur later heb ik deze tekst geschreven speciaal voor het allerliefste kind KATE.
Kus me nog een keer – Bij heel veel stelletjes is dit een bekende zin. Ik heb vandaag nog helemaal geen kusje van jou gehad! In dit lied is het intense gevoel voor een kus geplaatst. XXX.
Kroegbaas – Elk arrangement bij Landhotel Am Park is er stemming en de mensen hebben het naar de zin en zeker de dansavonden. Een gast zegt tegen mij wat heb je toch een leuke baan zo achter de bar. Het gevoel om dit te kunnen geven aan je gasten is voor mij een eer. Zodoende deze tekst ( EEN EER OM JOU KROEGBAAS TE ZIJN).
Maria del Mar -Een Spaanse dame komt samen met haar vriend binnen wandelen in ons Hotel in Sauerland. Gewoon een super mooie dame en ik vroeg haar naam en ja hoor … Maria Delmar. Deze naam vond ik geweldig en schreef deze op om er ooit een tekst over te schrijven. De vriend van haar kon ook nog geweldig zingen en Maria Delmar danste daarbij. We kwamen leuk aan de praat en ze toonde mij foto’s want ze was ook model. Midden in de nacht hebben wij nog samen gezongen en het was echt een onvergetelijke ontmoeting. Wij hebben nog steeds contact via FB en het laatste nieuws was dat beide een restaurant zijn begonnen in Spanje. Super leuk voor dit geweldige stel. De tekst is natuurlijk met wat fantasie in elkaar gezet maar alles is ontstaan door de naam en de gezellige tijd samen in het Hotel.
Mijn ster ben jij – Dit lied geeft aan hoe ons leven samen ingevuld wordt.
Wij kennen elkaar, inclusief de verkering tijd, al bijna 48 jaar (november 2017).
Ik weet dat het moeilijk is om met een muzikant getrouwd te zijn en het is heel belangrijk als je dan een lieve vrouw hebt die, jaar in jaar uit, ook nog eens heel goed voor je zorgt.
Wij kunnen samen altijd goed door één deur en hebben begrip voor elkaar.
Het lied beschrijft de gevoelens voor elkaar en het wederzijds respect dat wij nog steeds  hoog in ons vaandel  hebben.
Hoe ouder men word hoe meer het besef dat je elkaar echt nodig hebt.
Dit lied (mijn ster ben jij) is dan ook speciaal voor mijn vrouw geschreven.
Moeder – Even moeilijk mee gehad om de waarheid op te schrijven en daarna ook nog te gaan zingen.
Het verhaal in dit lied gaat heel diep en deze diepte heb ik al zolang verzwegen.
De zin, wanneer mag ik nu huilen koste mij in de opname studio een dikke traan, zelfs tot twee keer toe.
Het leven is voor mij nu totaal niet negatief maar een klein deeltje in mijn hart zal nooit meer gevuld worden.
Het is gelukkig voor heel veel kinderen een normale zaak dat je warmte en liefde krijgt en dat vult dan ook een deel van je toekomst en hoe het in het leven moet zijn.
Als bescherming ben ik muziek gaan maken en schrijver/componist geworden zodat je alles van je af kunt schrijven en zingen.
Een verhaal over mijn leven tot mijn 12e jaar geschreven op maar liefst 350 bladzijden A4 formaat. Dit om de burn-out te verwerken.
Ik weet dat het keihard verteld wordt maar geloof mij er is geen haat in het leven van nu.
Moederlief – Tijdens een bakkie koffie bij Anita Oostendorp kwam haar moeder op visite.
Moeder begon over vroeger te praten, over hoe Anita als kind was en wat ze zoal samen uitgespookt hadden. Het werd een boeiend verhaal.
Onderweg naar huis ontstond het idee om hier een liedje over te schrijven en ik overlegde met Anita of zij dit wel wilde. Heel graag zij Anita en het lied werd geboren. Helaas overleed haar lieve moeder voordat het in de studio werd opgenomen. De tekst heb ik daarna nogmaals aangepast en dit is het resultaat. Anita Oostendorp heeft het lied ook op YouTube staan waar het al bijna 30.000 maal is beluisterd.
Ik vond het lied zo mooi dat ook ik het heb opgenomen.
Muziek – Het verhaal hoe alles begonnen is.
Met 12 jaar begonnen met mijn 1e gitaar en alles ging als een versnelling in mijn leven.
De aandacht was er en vrienden kwamen.
Dat klinkt misschien een beetje raar maar bij mij was dit echt zo.
De naam Blacky is eigenlijk ontstaan door de directeur van de Technische school.
Dhr. Hulst doopte mij voor de klasgenoten met de naam Blacky en diezelfde dag nog heb ik plakletters gehaald om die naam op mijn gitaar te plakken.
Zonder muziek zou ik niet zo kunnen functioneren in het leven dan wat ik nu uitstraal.
Oh Oh Vannacht – In mijn hele leven ben ik 3 keer aangeschoten geweest met een feestje.
Als dit gebeurt ben ik een ander mens ik word heel vrij en dans met iedereen.
Een beetje flirten hoort daar ook bij dit alles komt bij mij door een beetje alcohol.
Als je dit zelf weet en ook mijn vrouw weet dat, dan houd je daar rekenschap mee.
Normaal drink ik helemaal geen alcohol.
Dit lied heb ik geschreven met een idee als ik echt bom zat zou zijn wat er dan zou kunnen gebeuren en met een beetje fantasie ontstond deze tekst.
Oma – De meeste Oma’s of Opa’s die alleen komen te staan worden vaak heel eenzaam.
Niemand van de familie of kennissen gaat er dan nog even koffie drinken.
Even gezellig kletsen of eens met hem of haar gaan wandelen. Het is er niet meer bij.
Geen tijd, want wij zijn zo druk, is de leus die vaak gebruikt wordt.
Ik kende een Oma die elke week op mij zat te wachten als ik bij haar met de leesportefeuille aan kwam en dan ook samen met haar koffie dronk.
Zij bewaarde voor mij altijd een boterham en kletste honderd uit, van alles door elkaar, maar ik zag aan haar ogen dat zij dit zo geweldig vond en er verder ook niemand was die bij haar in dat bejaardenhuis bij haar op bezoek kwam.
Dit kan een ieder, als je ouder bent, gebeuren dat men eenzaam en alleen achter blijft.
Het samen zijn is soms dan ineens voorbij en deze tekst is in 1985 daarover geschreven.
Wel iets om over na te denken!
Para Siempre – Een instrumentaal nummer, de titel betekent VOOR ALTIJD en dat is eigenlijk al het verhaal. Muziek voor altijd – Heerlijk op een avond alleen in het Hotel in het Sauerland, even lekker muziek maken en dan komt er een idee naar boven dat in één avond bijna uitgewerkt wordt. De gedachten zijn dan… Thuis in Doetinchem, heerlijk vrij wonen midden in een bosrijke omgeving en dan droom je weg met dit nummer PARA SIEMPRE.
Ons huisje in Doetinchem heeft als naam ook PARA SIEMPRE gekregen en dit lied past precies bij het gevoel dat wij hebben als wij samen thuis zijn. Heerlijk op de veranda zitten met een wijntje en dan een zacht muziekje op de achtergrond.
Sauerland – Sauerland is een stukje aarde waar je even terug gaat in de tijd. Het gevoel zegt mij dat men hier nog leeft zoals in de jaren 80.
De winkeltjes zijn nog heel ouderwets en regelmatig wordt er nog een nota op papier geschreven. Een computer is bij menige zaak niet aanwezig.
Een pinautomaat vindt men hier niet overal en dat zijn wij eigenlijk niet meer gewend. Bij ons gaat alles snel, snel en nog eens snel.
Hier kan men ook geen tasje vol met afval langs de wegen vullen, het is er gewoon schoon en de tuinen zijn allemaal even mooi en goed onderhouden.
De mensen hier zijn heel tevreden met dit eenvoudige leven.
Men kan hier elke dag weer genieten van de mooie natuur en de rust.
Het lied Sauerland verteld hierover meer.
Scheiden – Men hoort het te vaak bij SCHEIDEN van elkaar en dikwijls met veel ruzie en problemen.
Ik heb daar heel zwak voor en probeer altijd wel even om een beetje te steunen bij verdriet.
Ik weet ook dat dit heel gevaarlijk is want meestal krijgt diegene die helpt achteraf nog de schuld ook.
Sem – geschreven voor onze kleinzoon.
Ons 6e kleinkind werd geboren en je neemt de baby in de arm.
Een paar donker bruine ogen kijken je aan en hij lacht.
Een geweldig zacht huidje voel je bij het vast houden van zijn handje.
Ja, dan komt er natuurlijk een liedje voor hem.
Sem is de 1e naamdrager voor de naam Keurentjes dat maakt het nog meer bijzonder.