superfly – 1976

1976 – Ik was weer op zoek naar wat nieuws en zag een advertentie in de krant dat er een gitarist/zanger gevraagd werd bij het TOP orkest Superfly uit Aalten, een mooi plaatsje in de Achterhoek.
Dit kwam, omdat ik toevallig zelf aan het zoeken was, dan ook precies op tijd en meldde mij aan bij Henk Westendorp.
Na een gesprek met Henk hebben wij onze eerste repetitie afgesproken en kreeg eigenlijk al een opdracht mee het nummer Sultans of Swing te spelen en nog 2 nummers maar die weet ik niet meer.
Na flink te hebben geoefend waagde ik de kans en het lukte.  Eén van de jongens vond het echter niet goed en werd vervolgens zelf op het matje geroepen en ging ook weg bij Superfly. Dat begon eigenlijk niet goed.
Gelukkig kregen wij een basgitarist erbij en Henk stelde voor om tevens een zangeres in de band te nemen. Nou dat was helemaal te gek.
De formatie ging draaien en wij kwamen bij het artiesten bureau in de top 3 te staan. Dus we hoorden bij de 3 beste van in het totaal 123 orkesten.
Wij kwamen door heel Nederland heen en zelfs in Duitsland werd er regelmatig gespeeld. Het was gewoon TOP.
Ik was echter bijna nooit meer thuis. Zeker 20 tot 25 keer per maand waren wij weg en met elke week 1 dag repeteren bleven er ongeveer slechts 4 a 5 dagen per maand over voor andere zaken.
Ik heb dit toch nog 3 jaar vol gehouden, maar ga dit nooit meer over doen!

Superfly – Blacky.
Superfly.

In de krant met Superfly (foto links boven), ik voelde me toen echt artiest.