toi-toi – 1984

Toi – Toi

1984 – Het jaar van de naamsverandering. Ik wilde dit graag en vroeg aan de jongens of zij een idee hadden maar die zeiden al heel snel, ach zoek jij er maar een uit, dat zal best wel goed komen. Zo gezegd zo gedaan. De nieuwe naam werd Toi Toi en we brachten dit nieuw in de markt met een prijsverhoging.
Er moesten gewoon wat minder partijen (optredens) komen om vrede te kunnen houden met de collega’s want ook zij waren bijna nooit thuis en waren ook allemaal getrouwd.
In de Achterhoek en omgeving was de naam al snel weer een begrip en de partijen liepen gestaag door.
Ik wilde nog een ding doen. Dat was een SINGLE opnemen en dan onder de naam TOI TOI, dat was goeie reclame en ik kon mijn wens vervullen.


Single opgenomen omstreeks 1984

De jongens stonden daar niet echt achter omdat het Nederlandse liedjes waren en wij als band dan teveel onder de noemer “piratenmuziek” zou vallen.
Ik heb beloofd dat ik er voor zou zorgen dat wij geen piraten avonden zouden aan nemen.
De naam heb ik wel gebruikt op de SINGLEHOES en in 1985 geloof ik was mijn 1e single op de markt. Na lang leuren kreeg ik gelukkig de kosten van de opname eruit en dat was voor mij
voldoende. Ook kreeg ik wel solo-optredens op piratenfeesten en zong dan een half uur voor 150,00 gulden met meerdere artiesten,  ja zelfs Vader Abraham kwam ik daar tegen.
Al die jaren liep het zo door en we kregen alleen een wisseling van organist, die werd vervangen door Hans Liebrand.
In 1986 heb ik opnieuw een single opgenomen, maar nu onder mijn eigen naam BLACKY. Eveneens in dezelfde M&M studio in Arnhem bij Martin Schreienberg en ook deze single werd door de verkoop bij piraten weer kosten dekkend gemaakt.

Toi – Toi.

In 1999 vertelde ik mijn collega’s dat ik in het jaar 2000 zou gaan stoppen met de band.
Over het voorstel om voor mij een vervanger te zoeken en dat ik dan nog enkele jaren de optredens zou regelen werd eigenlijk weinig gezegd. De jongens vonden het ook wel welletjes en
wilden weer eens thuis zijn bij vrouw en kinderen.
Tot het einde van 1999 hebben wij altijd volop werk gekregen en veel plezier samen beleefd.
Het mooie van dit orkest was toch wel dat er, normaal gedronken werd, er geen wilde vrouwen verhalen zijn geweest en de jongens allemaal uitermate netjes waren.
Ik heb als bandleider hier meer dan 18 jaar plezier aan beleefd en er een stel goede vrienden aan over gehouden.
Dit is nou echt een muzikantenleven waar men trots op kan zijn!

Toi – Toi.

Toi-Toi in het jaar 2000 daarna is de hele band gestopt.