wie is Blacky?

Blacky werd op 19 maart 1952 geboren in het geweldig mooie Achterhoeks stadje ’s Heerenberg.

Op zijn 12e jaar kocht Blacky van de verjaardagcenten zijn 1e gitaar en merkte al snel dat het muziek maken in zijn genen zat.  Hij leerde al snel om op gevoel te spelen en met zijn gitaar alle mogelijke liedjes van de radio mee te zingen.
Het 1e optreden was samen met zijn moeder bij een buurtvereniging en vervolgens speelde Blacky op zijn school tijdens het Sinterklaasfeest en natuurlijk ook met Kerst.

Toen kwam het moment van het 1e beatbandje en zo begon het muziek maken een deel van zijn leven te worden “het muzikantenleven”.

Al meer dan 50 jaar draagt Wim zijn pseudoniem “Blacky” met zich mee en hij is er nog steeds blij mee dat de Directeur van de LTS hem met deze naam gedoopt heeft.

Alle vrienden, bekenden en zelfs de familie noemen Wim altijd Blacky omdat het bij hem past. Zelfs als men hem roept bij zijn voornaam Wim kan het voorkomen dat Blacky niet eens reageert.

Tijdens een interview vertelde Blacky dat hij in december (2017) zijn 1e AOW zou krijgen maar het gevoel van 65 jaar te zijn nog helemaal mist.
Blacky is erg blij met zijn leven, samen met zijn vrouw Leny, hun 2 kinderen en 6 kleinkinderen. Dit alles in combinatie met het muziek maken en nieuwe nummers schrijven is voor hem gewoon “een droom” en hij hoopt met zijn muziek nog heel veel  mensen in hun hart te mogen raken.

Als hotelier woonde hij vanaf 2015, samen met zijn vrouw Leny, in het Duitse Bad Fredeburg niet ver van het alom bekende Winterberg in het Sauerland.

In maart 2018 ging Blacky samen met Leny terug naar Doetinchem als beheerders van Brasserie de Wrange op het gelijknamige campeerpark.

In 2019 zal Blacky vooral als muzikant weer actiever zijn in eigen land en daarbuiten, want daar ligt immers zijn passie!

Blacky 2017 – in de studio.
Blacky door de jaren heen…